2012. november 28., szerda

csokoládé

Néhány hete - mikor még meleg, kellemes őszi napjaink voltak - kibringáztunk a Római-parthoz egy csokoládéfotózásra. Szinte érzem a selymes és telt ízt amit ezek a bonbonok hordoznak, miközben néhány sort kanyarítok a képek közé... Főleg ahogy visszemlékszem, hogy melegedett, folyt, rázódott a csoki, készült a külső forma, telt meg töltelékkel, kavargott a fűszerek illata és néha ha már nem bírtuk, kóstolhattunk. Gyorsaságot és nagy precizitást igényel ez a műfaj, figyelni kell sokmindenre - hőmérsékletre, állagra és nem lehet mindent többször lefotózni, nem lehet lassítani a folyamatokat, mert a minőség mindenek felett a legfontosabb. Így jó, hogy több adag bonbon készült, mert néha csak bámultunk mi és hogyan készül, olyan érdekes és szép ez az egész folyamat.





A hangulatképekért aztán kiszabadultunk a konyhából és egészen naplementéig eljátszottunk mindenféle beállításokkal. Egy kis pálinkakóstolás után a dekorációs kellékek egy részét jól meg is ettük (márványsajt és társai a Culinaris-ból?!) és jó fáradtan de jóllakottan bringáztunk haza.



A csokoládék és trüffelek több ínyenc kulináris boltban is elérhetőek lesznek a városban, addig is rendelhetőek az alábbi oldalon keresztül: www.ladylavender.hu Aki szereti az igazi minőségi, kézműves és különleges csokoládét (csak látogassatok el a honlapra és kiderül mit rejt egy-egy bonbon), mindenképp tegye próbára Lady Lavender-t!

5 megjegyzés: